Google Analytics Alternative

Тибетска медицина

BilkiotTibet

Тибетската медицина, за разлика от Китайската традиционна медицина и Аюрведа, остава все още затворена в тибетското плато.Тя е древна холистична медицинска система или още я наричат „медицина на Буда”. Почива на четири фундаментални трактата или мантри, теорията за петте елемента и трите енергии-вятър, жлъчка и слуз.

Занимавайки се 20 години с източна медицина, не мога да остана безучастна в популяризирането на Тибетската медицина в България. С помоща на Тибетския Медицински Институт под патронажа на Н.П. Далай Лама в Дарамсала, който прави изключително много за популяризирането на тибетската медицина по света, подготвяйки лекари и произвеждайки продукти по древни тибетски рецепти ще се опитам тибетската медицина да заеме достойното си място до КТМ и Аюрведа в нашата страна.

На пазара са вече някои от продуктите на този институт, които искам накратко да представя. Те са представени в две серии- грижа за кожата и здравословни чайове. Първата серия обхваща крем против гъбички по краката, анти-витилиго крем и крем против бръчки. Втората серия съдържа – чай за регулиране на кръвното налягане и подобряване на кръвната циркулация, чай за диабет втори тип и чай за намаляване на теглото. Характерно за тибетските билкови продукти,че съдържат уникални растителни видове, които растат при тежки климатични условия / ниски температури, кислороден глад/,заради това концентрират в себе си голямо количество биологично активни вещества, микроелементи, аминокиселини и др.. Друго важно нещо е, че са многокомпонентни /комбинация на много билки със синергично действие/, и имат меко действие. Това означава, че ефектът не идва бързо, но пък е траен.

Тези продукти са произведени по оригинални тибетски рецепти, които се гарантират от Тибетския Медицински Институт под патронажа на Н.П. Далай Лама.

 
Translate »
Free mockups
%d bloggers like this: