Google Analytics Alternative

Китайски зелен чай – насипен

Зелен чай – насипен

зелен чайЗдравословна напитка за всеки ден.

 

 

 

 

 

 

Състав: 100% китайски зелен чай

Начин на употреба: 1 чаена лъжичка чай се запарва в 250 – 300 мл. гореща вода за 5-6 минути.
Опаковка: 100g (2 x 50 g)
Цена: 6.00 лв.
Съхранение: На сухо и хладно място.

форма за поръчка

green-tea-benefits-fb

Няколко наскоро публикувани проучвания показват, че най-мощните антиоксиданти в зеления чай е EGCG, който помога за предотвратяване на атеросклерозата ( специфично заболяване на коронарната артерия , поради техните противовъзпалителни ефекти и плаката натрупана от кръвния поток и артериалните стени, които могат да доведат до сърдечни заболявания или инсулти. Зеленият чай с катехни действа ефикасно  за понижаване на холестерола. Намалява  намалява възпаленията и ускорява  кръвния поток като по този начин намалява LDL холестерола. Чая предпазва от LDL частиците и ги окислява, които са причинителите за натрупването на плака в артериите и може да доведе до атеросклероза.

good-bad-cholesterol

Зеленият чай е родом от Китай и Индия. Тя е  изработена от неокислени чаени листа и е един от най-малкото обработени видове чай, съдържaщ значителни антиоксиданти и полезни полифеноли.

Традиционният зелен чай се използва в китайската и индийската медицина, за да контролира кървене, да лекува рани, подпомага храносмилането, подобрява сърдечното и психичното здраве и темпетурата на тялото. По-ранни изследвания са заключили, че при консумация на чай  намалява смъртността  и заболявания свързани със сърдечните съдове. Тази напитка спомага за намаляване на съсиреците по главната артерия, която минава през рамото до лакътя. Дилатацията на артерията показва по-добро  функциониране на ендотела, слоят от клетки покриващи кръвоносните артерии и спира формирането на съсиреци. Зеленият чай се консумира по-малко в Западния свят, отколкото черният чай, но зеленият чай има по-силно действие върху ендотелната функция. Други изследвания показват, че пиенето на зелен чай понижава лошия холестерол в тялото.

article-2097187-0D3520A3000005DC-316_468x293

Други изследвания показват, че пиенето на зелен чай намалява лошият холестерол и нормализира кръвното налягане като намалява производството на вредни чернодробни ензими. Изследванията показват, че зеления чай има многобройни  здравни ползи върху сърдечните съдове и подобрява здравето на сърцето  като подобряване кръвоносните съдове и ендотелната функция като намалява нивата на холестерол. Хората, които консумират чай повече от 375 мл. чай дневно има по-нисък риск от инцидент от миокарден инфаркт отколкото тези, които не консумират чай.

Изключителната наситеност на антиоксиданти в зеления чай помагат за изгаряне на мазнините. Натрупването на мазнини води до запушване на сърцето. Ако пиете зелен чай най-малко веднъж на ден може да се намали риска от сърдечни заболявания. Зеленият чай също така се препоръчва за тези, които са страдали от сърдечни заболявания като този чай може да направи сърцето по-силно. Този вид чай увеличава добрия холестерол и намалява холестерола в тялото на човек.

 

 

Забележка:

Самолечението може да бъде много опасно. Винаги се консултирайте с лекар специалист.  “Билки от Тибет” не носи отговорност за грешки в съдържанието и за последствията произтичащи от използването на информацията, публикувана в онлайн страницата.

Translate »
Free mockups
%d bloggers like this: