Use-Apple-Cider-Vinegar-for-Acne-and-Acne-Scars-Treatment

Аюрведа медицина при Артрит смята, че ябълковия оцет може да помогне в борбата с болките и страданията.  Докато конвенционалните лекари не са съвсем съгласни, но са обединени около факта,  че набавя на тялото  много хранителни вещества. Системата на лечение е изключително проста, но много ефективна. Вземайте по 2 супени лъжици ябълков оцет и мед в чаша дестилирана вода няколко пъти на ден. Този начин е евтин и лесен за използване.

Аюрведа медицина при кожни изгарания.
При изгаряне, кожата трябва да се третира колкото е възможно по-бързо, за да не се зачерви и подуе. Нанесете ябълков оцет, направо от бутилката, за да не изгорите, най-добре оцета да е ледено студен. Питате се защо оцет ? Той съдържа антибактериални и противовъзпалително свойство, което помага за облекчаване на паренето и предотвратява мехурите.

Аюрведа лечение при замаяност и световъртеж
Продължителната замаяност може да се дължи от много фактори: при прием на специфични лекарства до хормонални промени. Лечебния оцет силно се препоръчва при лечение на световъртеж, който се дължи поради “алкалната реакция в урината”.  Лечението с ябълков сайдър или оцет в необходимата доза и време на прием могат да бъдат изключително ефикасни. Вземете една или две супени лъжици на ден при необходимост. Ако  се чувствате замаяни или ви се вие свят, то лечението с Ябълков Сайдър ще ви хареса. То ще ви стабилизира краката и ще се почусвствате ободрен без допълнителни странични ефекти.

Сложете край на умората по време на работа
Според американският учен Едуард Конли, около 80 процента от възрастните се оплакват от умора по всяко време. Много здравни гурута препоръчват оцета, за да се чувствате по-бдителни и физически енергични. Каква е ползата от лечебния оцет? Вземете една супена лъжица оцет и я изсипете в една чаша с вода. Пийте този елексир три пъти дневно. Защо ще ви хареса ? Ако пиете кофеин или газирани напитки те ще ви дадат незабавен тласък и могат да ви накарат да се почувствате сякаш сте на увеселително влакче. Докато лечебния оцет се бие директно с умората и ви набавя енергия, без неблагоприятни ефекти.

Сложете край на безсънието в леглото
Сложете край на безсънието в леглото, освен ако не искате да изглеждате като зомби на сутринта. Все още не сте заспали. Независимо дали сте имали твърде много кофеин или не сте могли да решите проблемите си през деня, това означава, че е дошло време да опитате една стара тайна за сладки сънища. Какво означава лечебен оцет ? Според д-р Арвис се препоръчва да се смеси 3 супени лъжици  ябълков оцет с една чаша мед и да се държи на нощното шкафче с широко гърло или буркан заедно с една чаена лъжичка. Защо ще ви хареса ? Аюрведа медицината казва, че меда е идеално средство, за да ви накара да си затворите очите. Оцет и мед си заслужава да опитате и може да победи лишението от сън.  Ниското либидо, диетата богата на зеленчуци  и плодове и пълнозърнести храни повишава доброто здраве, което довежда до по-добра сексуална енергия.

Лечебния оцет като средство за потентност
Някои ентусиасти твърдят, че ябълковия оцет е също така любовен елексир дължащ своята мощ на силните антиоксиданти и повишаването на либидото. Яденето на хранителни вещества с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на фибри може да помогне на мъжете и жените да избегнат затлъстяването, сърдечно-съдовите заболявания, както и необходимостта да се използват лекарства, като има голям риск да спре сексуалния нагон.

 

apple-cider-vinegar

Какво още трябва да знаем за лечебния оцет ?
Опитайте 1 или 2 супени лъжици  ябълков оцет в чаша пълна с изворна вода. Трябва да се приема 3 пъти на ден. Този вълшебен ябълков оцет спокойно може да замести добавки за потентност при мъжете и премахват страничните ефекти.

Една сутрин се събуждате с мускулни крампи или спазми по ходилата, краката или стомаха. Лекарите Патрисия  и Пол Брег препоръчват 2 супени лъжици ябълков оцет и една чаена лъжица мед в чаша дестилирана вода три пъти на ден. Това ще работи позволявайки киселината от оцета да навлезе в кръвоностната система и да реши проблема със спазмите на мускулите, където се смята, че главния проблем и млечната киселиност, която се наслагва върху мускулите и необходимост от спешното му неутрализиране.

——-

Статия: Билки от Тибет

Моля, преди да пробвате някои от нашите лечебни съвети, задължително се консултирайте с лекар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code