Симлим – Гарциния Камбоджа

 Състав: екстракти от: Гарциния камбоджа 120 mg, Терминалиа чебула 100 mg, Баухиниа вариегата 80 mg, Клеродендрон фломидес 50 mg, Комифора мукул (Гугулу) 50 mg, Пикрориза куроа 20 mg, Алиум сативум (чесън) 18,75 mg, желиращ агент – желатин

 

Симлим е ефикасна аюрведа формула за намаляване на телесното тегло.
Подбрани са най-известните индийски билки, които усилват мастния метаболизъм.

  • Симлим съдържа билките:

  • Гарциния камбоджа, която потиска апетита

  • Баухиния вариегата – лек лаксативен ефект

  • Клеродендрон фломидес – подобрява храносмилането

  • Комифора мукул (Гугулу) – намалява мазнините

  • Алиум сативум (чесън) – за по-добра еластичност на артериите

  • Пикрориза куроа – регулира ензимните нива, детокс

Начин на употреба: по 1 капсула два/три пъти дневно след хранене

Опаковка: 60 капсули

Цена: 12.00 лв.


Аюрслим

в наличност

Състав: Balsamodendron mukul (Purified) 70 mg / 280 mg;
Exts: Garcinia cambogia 300 mg / 1.2 g;
Gymnema sylvestre 10 mg / 40 mg;
Terminalia chebula 10 mg / 40 mg;
Trigonella foenum graeceum 10 mg / 40 mg.

Начин на употреба: по 1 капсула два/три пъти дневно след хранене

Опаковка: 60 капсули

Цена: 10.00 лв.

 

форма за поръчка

 

 

Отслабване с Гарциния Камбоджа

Гарциния Камбоджа е тропически плод известен, още като Малабъра Тамаринд. Тя е специална, тъй като блокира способността на тялото да възпроизвежда мазнини и по този начин възпира апетита. Това може да помогне за поддържането на нивата на кръвната захар и холестерола.

Как функционира ?

Активната съставка в кората на плодовете, хидроксицитрина киселина повишава изгарянето на мазнини и намалява апетита. Той блокира ензима наречен  Цитрат Лиаза, който се използва за възпроизвеждане на мазнини. Той също така повишава нивата на мозъчния серотонин, което ви кара да се чувствате по-малко гладни.

Най-доброто и най-лошото хранене при диабет.

Според редица издания се споменава, че  хората, които са ползват Гарциния Камбоджа са изгубили около 2 килограма повече от хората, които не са го ползвали.  Трудно да се докаже, че това е вследствие на тази чудодейна добавка. То може да се дължи на нискокалоричната диета и тренировъчни програми, които хората следват по време на диетата. Но ефекта, който тя има върху тялото е видим.

Диабет и висок холестерол

Гарциния Камбоджа може да улесни тялото ви да използва глюкоза, когато клетките ви се нуждаят от енергия.

При изследвания с мишки, които са приемали Гарциния се доказва, че те имат по-ниски нива на инсулин. Това е важно да се спомене, тъй като често пъти се случва човек, който е на диета и приема Гарциния заедно с други лекарства да последва опасно ниски нива на Глюкоза. Затова винаги се консултирайте с лекар преди да започнете да пиете хранителната добавка.

Някои изследвания установяват, че Гарциния Камбоджа може да подобри нивата на холестерола  и да понижи Триглицеридите и ЛДЛ (лош холестерол) и да повиши ХДЛ (“добър” холестерол) .

Може ли Гарциния Камбоджа да ви помогне да отслабнете ?

Проучванията показват, че когато се съчетават със здравословна диета и режим на упражнения, приемането на екстракт от Гарциния Камбоджа под формата на добавка може да спомогне за ускоряване на загубата на тегло.

 

Как действа ?

Специфичният екстракт, който се използва в хранителните добавки се нарича Хидроксицитонова киселина (HCA) и работи по два начина.

Първо, той потиска апетита ви чрез увеличаване на нивата на серотонин. Ниските нива на серотонин са свързани с депресия и безпокойство, който кара много хора да се хранят зависимост от емоционалното състояние. По този начин балансира нивата на серотонин, настроението ви се нормализира и намалява консумацията на храна по време на емоционални ситуации.

На второ място, HCA спира процеса на възпроизвеждане на мазнини в тялото ви чрез инхибиране на ключов ензим наречен Цитрат Лиаза. Той може да помогне за понижаване на ЛДЛ (лош холестерол).

Дали HCA е подходящ за всички ?

Докато растението и плодовете му се консумират безопасно в продължение на години, хората които кърмят или са бременни не трябва да приемат добавката Гарциния Камбоджа. Освен това диабетици, които приемат инсулин или глизолид, трябва да разговарят с лекаря си, тъй като може да доведе до прекалено ниски нива на кръвна захар. Въпреки че HCA може да помогне за понижаване на холестерола, тези които приемат статин трябва да се консултират с лекар, тъй като HCA може да увеличи риска от вредни странични ефекти свързани с мускулите.

 

Какво трябва да знаем ? Как да я приемаме ?

Търсете качествени продукти с най-малко 50 процента съдържание на HCA. Приемайте от 500 до 800 мг преди всяко хранене и не забрвяйте  да вземате не повече от 3000 мг. дневно.

 

Наистина ли работи ?

Очевидно е че няма да може да отслабнете още на следващия ден. Но при една добра комбинация на здравословно хранене и редовни упражнения резултатите са обещаващи. Според последно проучване хората употребявали Гарциния и спазват строга диета са загубили 4 килограма на месец от теглото си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Забележка
Самолечението може да бъде много опасно. Винаги се консултирайте с лекар специалист. Редакционният екип не носи отговорност за грешки в съдържанието и за последствията произтичащи от използването на информацията, публикувана в онлайн страницата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code