ПРОДУКТИ
1.  Алое вера – натурален гел за лице и тяло
2.  Алое Вера – ГЕЛ – изцяло натурален


Алое вера е наистина хипнотизиращо растение. Още от египетската цивилизация Алое вера се използва за различни цели. Те също така използваха Алое вера при погребването на фараон в своята пирамида, за да продължат употребата му дори в отвъдното. Ето някои интерестни факти за Алое вера.

 

Листата се използват за всякакви ползи. Листата складират блистър гел, който има всички лечебни свойства. Установено е, че гела съдържа 96% вода и 75 други компоненти като минерали, ензими, амино-киселини и др. Растението вирее в Испания и Африка. Но в наши дни това растение се отглежда в Азия, Европа и Америка, но само в горещите пояси.  Алое Вера е добре приспособимо към климат със суровост и липса на вода. То е идеалното растение за пустини и скалисти месности.

Листата на растението съдържа вода и за това те са дебели и сочни. Алое Вера може да умре от прекалено много вода и липса на соли в почвата. В Аюрведа това растение е от огромно значение. Алое Вера е мощно аюрведично лекарство и се използва за много цели както за външна, така и вътрешна употреба.

Употреба на Алое вера
Употреба на Алое Вера в Аюрведа намира много приложения в Аюрведа  практиките. За да разбереме по-добре употребата му, нека погледнем към концепцията на Аюрведа. Трябва да намерим баланса между физичното, духовното, менталното и дори социалното благоденствие. Смята се, че всичко във вселената ще бъде съставено от идентични 5 елемента – вода, въздух, земя, огън и дух. Ние винаги сме свързани със Вселената. Всяко разтройство или заболяване се причинява от нарушаване на равновесието, което прави тялото лесно податливо на инфекции.

Аюрведа говори за балансирано поведение, така че да няма загуба на хармония. Има по-голям акцент върху превантивната медицина, отколкото лечебната медицина. Превантивната медицина намира човешкия “пракрути” (индивудиалност) и препоръчва начин на живот, така че балансът да се постигне. Лечебната медицина се фокусира върху заболяване, когато вече е засегнало човека. Има много клонове на Аюрведа, които се занимават с различни форми на дентална медицина, хирургия, детски болести, химия и фармакология, сексология, психология и психитрия и др. Алое вера може да се счита за еквивалент на лекарствата, така че Алое вера може да бъде с право смятана за чудна магическа билка. Повечето от нас са видели растението Алое вера като компонент на нашата градина. Тя се нарича на санскрит “ghritkumari¨, езика на Аюрведа.

Дебели месести листа се отрязват и гелът се използва. Нека разгледаме как се използва Алое вера през последните векове в Аюрведа.

Алое Вера е полезно за следните неща.

  1. За стомашно-чревният тракт
  2. Bhedhani – облекчаване на запека
  3. Гулмахара – облекчение при коремен-тумор.
  4. Валхахара – облекчаване на газове и запек
  5. Pleehahara – полезна при въпроси, свързани със далака.
  6. Vishahara – анти-отрова и анти-оксидант

Алое Вера – ползи за кожата
Всички ние сме внимателни за външния вид на кожата. Всички искаме лъскава и здрава кожа. Алое вера е доста ефективен в тази насока.  Алое вера е животът на всеки овлажняващ крем поради хлъзгавия гел, който улавя влагата и я запазва  непокътната. Този гел не позволява на епитела (най-горния слой на кожата) да излиза или да губи влагата и по този начин я хидратира. Прави кожата да изглежда млада и свежа – сокът, когато се прилага върху кожата, я прави гладка, свежа и добре хидратирана. Фактът, че влагата се губи, прави кожата да блести и я държи естествена за по-дълго време.

Борбата с акнето и поддържане на кожата на лицето – различните вещества в Алое вера го правят идеален продукт за борба с акнето. Когато се прилага от опаковка, ефектът е чудотворен и дори изчиства белезите от акне. Той е много мек и намалява дразненето на кожата. По този начин, тя е полезна и при алергии. Алое вера е най-мощното аюрведично лекарство, което незабавно ще донесе облекчение, ще ускори темпа на регенерация на кожата и ще излекува изгарянето по-бързо. При алергии  и изгаряния, Алое вера носи облекчение на пациента, докато лекува раната. Уникалните свойства на гела за блокиране на въздуха също така гарантират, че раната не образува коричка или съхнене. Гелът поддържа влагата и промива раната.

Борба с акнето и поддържане на лицето
Различните вещества в Алое Вера го правят идеално вещество за борба с акнето. Когато се прилага от опаковка, ефекта е чудотворен и дори изчиства белезите от аконето. Успокоява кожата от слънчево изгаряне и лекува бързо и ефикасно. Той обикновено е доста мек и намалява дразненето на кожата. По този начин, тя е полезна и при алергии. Когато кожата е изгорена при някаква злополука се появява болка и раздразнение. Алое вера е най-мощното аюрведично лекарство, което веднага ще донесе облекчение, ще ускори темпа на регенерации на кожата и ще излекува изгарянето по-бързо. При инциденти и изгаряния, Алое Вера носи облекчение на пациента, докато лекува раната. Уникалните свойства на гела от Алое вера  гарантира, че раната не образува коричка или съхнене. Гелът запазва влажността и въздуха остава отвън.  По този начин Алое Вера е много ефективен срещу изгарания.

Темето също може да  се възползва от Алое Вера, тъй като хидратира скалпа, премахва пърхота, прави косата бляскава и подобрява общото здраве на скалпа. Тя може да се прилага и върху косата като балсам, за да стане блестяща и гладка.

Предимствата на Алое вера за храносмилателната система.
Алое вера е растение чудотворец, който има много здравословни предимства. Не се учудвам, че е подходящо и за стомаха и за храносмилането.

Ето защо ?
– Алое вера е изключително добро за стомашно-чревния тракт, когато се поглъща, той облекчава запека, тъй като е леко слабително и спомага за лесното движение на храната през червата. Също така успкоява стените на стомаха и червата и премахва всякакво натоварване на стомашния тракт. Когато човек страда от язви и киселини в хранопровода или храносмилателната тръба като изгарания или нараняване вследствие на това човек изпитва силно усещане на парене.

При разширяване на черния дроб, известно като хепатомегалия. Алое вера е доста полезен. Той успокоява разстройството и помага за възстановяване на черния дроб до първоначалния размер. Консумирането на Алое вера е полезно при стомашни лезии. Той може да премахне дори и улцеративен кулит на стомаха.

Алое вера  – ползите за имунната система.

Полизахаридите в Алое вера го правят много мощен бустер за имунитета. Това свойство го прави и голям антитуморен агент. Комбинацията от двете създава уникално свойство за имунитета, както и лечение на рак, тъй като има свойства да противодейства на рака. Изобилието от минерали в гела и сока на Алое вера го прави добър за имунитета.

Ползите на Алое вера при репродуктивни проблеми както при мъжете, така и при жените. Установено е, че е добре да се ползва по време на овулация, почиства матката по време менструация и по този начин се използва при аменорея. Мъжете го ползват като афродизиак и увеличава броя на сперматозоидите чрез стимулиране на производството им. Увеличава потентността при мъжете.

Алое Вера е полезен и при състояние на диабет

Диабетът засяга днес почти 30% от населението на света, следствие на нашия заседнал и неактивен начин на живот и лоши хранителни навици. Светът се превръща в място с население с лошо храносмилане и едновременно с това скъпоструващи лекарства.
Защо не опитате Аюрведа лекарство като Алое вера за контрол и противодействие на диабета ?Алое вера е установено, че е ефикасен при състояние на диабет. Подобрява циркулацията на кръв и по този начин намалява значително симптомите от диабета. Доказано е, че повлиява нивата на кръвната захар. Хората, които пият сок от Алое вера имат по-ниски нива на кръвна захар на гладно.

Предимствата на Алое вера при артрит.

Артритът е сложно заболяване на ставите, което причинява болка, прави ежедневната работа предизвикателство. Болката и дискомфортът дори потискат пациента да се движи и да извършва рутинните си дейности. Съвременните лекарства обикновено се фокусират върху болката като се изписват болкоуспокояващи.

Аюрведа се фокусира върху елиминирането на самото подуване. Алое вера действа като противовъзпалително и по този начин облекчава болката при артрит.
Ако комбинирате Алое вера с подходяща диета  може да бъде много ефективно.  Не се препоръчва при чувствителни стомаси, тъй като има слабително действие.

Ако се приема вътрешно, не забравяйте да ядете балансирана диета с по-малко фибри за поддържане на равновесието на стомаха.

Ползите на Алое вера при висок холестерол.

Въсокият холестерол е като мълчалив убиец. Той просто запушва артериите и затруднява кръвообръщението без човек да разбере, докато не започне да има проблеми със сърцето. Човек може да има висок холестерол поради лоша диета, липса на физически упражнения или при наследствен холестерол. Каквато и да е причината, Алое вера е мощна билка, която е на една ръка разстояние от човека и може да повлияе положително на пациента.

Когато се поглъща Алое вера показва, че намалява триглецеридите в кръвта и подобрява нейното качество. Холестерола намалява и човек може да си помисли да спре дори лекарствата със статини. Комбинацията на Алое вера и боровинка ефективно атакува холестерола и значително го намалява.

Алое вера има много какво да предложи.  Приложението му в толкова много области за лечението на човека заслужи името “чудо” растение. Установено е, че Алое вера е напълно безопасно да се поглъща и се прилага външно. Има няколко съобръжение преди да се използва Алое вера като алтернативно лекарство.

Рецепти и лекарства от Алое вера
Аюрведа е древна медицина разработена в Индия от векове. Въпреки че са изпробвани е добре да се консултирате с вашия лекар, за да се уверите, че можете да ги използвате.

Kumarayasav се използва при различни стомашни заболявания и настинки и се използва за лечение на аменорея или липса на менструация при жените.

Bhasma – смес от меден прах и алое вера се използва за различни заболявания като артрит и сексуални смущения.
Смес против стареене –  смес от алое вера, зехтин и овесено брашно прави кожата ви млада и свежа.
Лечение на акне и белези – смесете алое вера и лимонов сок и го нанесете върху лицето. Оставете я да престои една нощ и вижте магическия ефект на другия ден.

За растеж на косата и контрол на плешивостта. Смесете гел от Алое вера и рициново масло и нанесете локално върху засегнатите области. Оставете я за една нощ и измийте косата на следващия ден. За по-добро здравословно състояние на стомаха смесете листата от Алое вера или преработен гел от Алое вера смесен с мед и вода.

Само тези, които имат чувствителна храносмилателна система не трябва да се възползват от тази рецепта, тъй като действа като разслабително. Сокът от Алое вера може ефективно да излекува ГЕРД, регулиране на кръвната захар и черния дроб.

Устна хигиена – за по-здрави зъби и венци, използвайте паста за зъби от Алое вера. Също така, ако човек има сухота в устата, сокът от Алое вера, както и локалното приложение е чудесен начин за възстановяване на хидратацията на устата.

Тоник за очи – Алое вера е полезен за очите, благодарение на различните витамини и минерали в гела. Също така успокоява всяко дразнене, което може да причини увреждане на окото, като чуждо вещество или частици, или пък химическа капчица. То е като мехлем за уморените очи. Човек може дори директно да нанесе гел върху очите и да легне за няколко минути като естествено преди това се консултира ли с очния си лекар.


ПРОДУКТИ
1.  Алое вера – натурален гел за лице и тяло
2.  Алое Вера – ГЕЛ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code