На земята няма лице, което да е лишено от красота. Лицето отразява вътрешния дух на индивида, правейки го достъпен за външния свят. Аюрведа предлага широк спектър от съвети за поддържане на здраво лице в най-естествения  му блясък. Не е нужно да стигаме твърде далеч, за да го изградим; домашните рецепти  са средство много полезни при разкрасяването на кожата и поддържането и в свеж вид.

 

Рецепти за освежаване на лицето
Има голямо разнообразие  от рецепти за лице, които спомагат за поддържането на здрава и красива кожа. В зависимост от природата, човек може да се погрижи за лицето като използва домашни или аюрведични рецепти. Паста, направена от портокалов и лимонов сок, смесени с кокосово мляко. Можете да го нанесете на лицето като маска за 15 минути. Почиствайте я с мокра кърпа и това спомага за подобряване на тена.

Рецепти за освежаване на лицето
Има голямо разнообразие от лицеви рецепти, които спомагат за поддържането на здрава и красива кожа. В зависимост от природата, човек може да се погрижи за лицето като използва домашни или аюрведични рецепти. Паста направена от портокалов и лимонов сок, смесени с кокосово мляко. Можете да го нанесете на лицето като маска за 15 минути. След това го почистете с мокра кърпа.

Мазна кожа
Мазната кожа причинява проблеми като акне, пъпки и комедони.
Бих искал да отбележа, че докато прилагате рецептата,  този тип кожа трябва да се измие с хладка вода и след това със студена вода. По време на този процес порите върху кожата се отварят и мазната кожа може се измива по-лесно. Внимавайте да не използвате сапун по време на почистването на маската. Настържете половин ябълка и добавете една лъжичка лимонов сок. Сместа може да се приложи върху лицето и да се остави за няколко минути. След 10 минути го избършете с хладка вода и след това със студена вода.

Рецепта с картофен сок
Количеството от картофения сок може да се приложи върху мазната кожа. Маската трябва да се остави да изсъхне за 15 минути. След 10 минути изплакнете с хладка вода и след това със студена вода.

Сок от мента и краставица
Две или три лъжици сок от мента, смесени с еднакво количество сок от краставица, помагат да се отървете от мазните проблеми на кожата. След 10 минути може да бъде  почистена.  Пастата, приготвена с две лъжици пшеница и вода са още една често използвана рецепта за лице при мазна кожа. След като изсъхне,  измийте лицето със студена вода.

Рецепта от манго
Пулпата от узряло манго, смесен с две  лъжици захар, направени в паста и приложени върху лицето. Задръжте маската за 20 минути и след това я измийте.

Нарежете част от папаята и я разбийте. Оставете я върху лицето за 15 минути и след това избършете с влажна кърпа. Така ще помогнете на кожата да възвърне свежестта и блясъка на лицето.
Плодът от настъргана зряла праскова и след това приложено върху лицето, трябва да изсъхне за 20 минути. След 15 минути избършете с влажна кърпа и хладка вода.

Смесва се една и половина лъжица лют мед, яйчен белтък, две супени лъжици глицерин и 1/3 чаша черен чай и го направете в гъста смес. Приложете го върху лицето и изплакнете след 15 минути. Той ще овлажни и стегне кожата, което я прави мека и гладка.

Една  чаена лъжичка мед, смесена с пюре от банани могат да се нанасят и след това да се измиват.
Две супени лъжици маково семе, напоени за една нощ в мляко. Приложете пастата и измийте след 15 минути.
Една лъжица млечен крем, смесена с няколко капки зехтин с щипка куркума. След това се измива и изчакайте да изсъхне.

Смесете суровото мляко с натрошени фъстъци и добавете две капки мед от тази смес и след това приложете върху лицето. Измийте я след 20 минути. Самото нанасяне на суровото мляко подмладява кожата.

Набръчкана кожа
Хората с набръчкана кожа винаги се съветват да мият лицето с хладка вода. Добавете  розова вода и то ще изглади кожата на лицето.
Или пък към хладката вода може да прибавите лъжица розова вода, пюре от узрели банани и след това приложете върху лицето и шията. След 10 минути го почистете. Това може да го прилагате два пъти в седмицата.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code