Бляскавата кожа е предимство за всеки

Една блестяща кожа може да направи едно добро първо впечатление.
Летните горещини обикновено изтощават кожата. Тук сме, за да ви дадем няколко съвета, така че да сияете и през лятото.

1.
Премахване на мъртвите кожни клетки, токсини и други отлагания на кожата като използвате ексфолираща маска. Това ще ви помогне да придадете свеж облик на кожата си и ще премахнете недостатъците. Смес от обикновено кисело мляко, смесено с мед, може да действа като чудесен почистващ и овлажняващ препапарат. Тази маска може да се нанесе върху кожата и след това да се остави там за десет минути, след което може да се измие с топла вода.

2.  За изключителна мазна кожа се препоръчва използването на вода за почистване. Така ще се разтвори и измие излишното масло от кожата по-ефективно.

3.  Един от най-важните фактори на кожата през лятото е да се предотврати потъмняването прекаленото потъмняване. Използването на всякакъв вид цитрусови плодове е от съществено значение за премахването на тъмните участъци от кожата през този сезон. Лимонът е естествен избелващ агент и ще ви помогне да премахнете всякакъв вид тен от кожата. Лимонът може да се използва както външно, така и вътрешно, за да даде блясък на кожата през лятото.

4. Препоръчва се банана и млякото да се поставят върху кожата и да се оставят за 10-20 минути, за да се придаде мек и блестящ вид на кожата. Това е много ефективно през лятото.

5.
Друга рецепта за лице е паста от  папая, мед и яйчен белтък. Пастата се нанася върху кожата за по-гладък ефект.

6. Задължително е да използвате овлажняващ препарат през лятото, за да успокоите кожата си, без да я направите прекалено мазна. За тази цел се препоръчва овлажнител на водна основа през лятото.

7. През лятото също така се препоръчват хладните душове, а не топлата вода, тъй като хладният душ ще хидратира кожата и ще я направи свежа.

8. Смес с еквивалентни количества сок от краставици, розова вода и сок от лири, след което се нанася върху лицето. Тази маска помага при почистването на тена и по този начин я поддържа здрава.

9. За да почистите запушените дълбоки пори през лятото, може да използвате смес, която съдържа 50 мл. сурово мляко с 2 супени лъжици лимонов сок.

10. Портокаловият сок може да се нанася върху кожата, за да се получи мек, равномерен тен.

11. Паста с еднакви количества прах от куркума, пшенично брашно и сусамово масло е високоефективно при премахване на излишните косми по лицето.

12.   Смес, която съдържа равномерни количества лимонов сок, глицерин и розова вода нанесено равномерно по лицето вечер преди лягане е много ефективно за премахване на пъпките.
Същата рецепта може да се прилага върху други части на тялото, като например ръцете и стъпалата.

13. За да запазите кожата си бляскава това лято, мажете ежедневно лицето си с розова вода. . Също така е препоръчително да пиете една чаша филтрирана вода, която съдейства за поддържане на влагата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code