Изгладете тези досадни бръчки с Аюрведа

Какво се случва с вашата кожа ?
Бръчките се случват, когато кожата губи своята еластичност поради възрастта, липса на хидратация и витамини. Те са гънки, които се наблюдават върху кожата при хора в напреднала възраст. За пръв път се знае, че се появяват близо до очите, а с възрастта, те се появяват на бузите, устните, врата и ръката.

Аюрведичен начин за предпазване на лицето от бръчки.
Използването на паста от куркума със сок от Захарна тръстика е много ефективно  средство за лечение на бръчките според Аюрведа.
Нанасянето на рициново масло върху петна, които са развили бръчки е известно, че ги намалява. Тя работи най-добре, когато се прилага през нощта и се оставя за една нощ. Можете също да масажирате лицето си с бадем.

 

Друга Аюрведична домашна терапия за бръчки е използването на индийско грозде, още известно като Амалаки. Разтриването на бръчките с това грозде ще ги облекчи, тъй като индийското грозде е богат източник на витамин C. Можете също така да ги замените с лимон.
За ефективно лечение и намаляване на бръчките можете да сварите листа от Розмарин с 2 чаши вода и да оставите да заври.

Когато водата остане наполовина, след това трябва да добавите половин чаша бренди в сместа. Нанесете отварата върху набръчкана кожа два пъти дневно.
Краставиците са изключително полезни, когато става въпрос за третиране на бръчките, нарязвате краставиците и ги пресовате и по този начин можете да събере достатъчно сок. Нанесете сока върху зоната по 1 час дневно. Ако това го правите ежеседмично в рамките на 11 седмици ще видите видими резултати.

Тулси или свещен босилек е известен със своите свойства против стареене. Изпийте отварата от листата на растението или просто дъвчете листата всеки ден, така че да отслабите развитието на бръчките.
Изяждането на смес от джинджифил и мед не само ще отстрани бръчките, но и ще  ги изгладите.
Грижа за лицето чрез използване на мляко. Бръчките изглежда са знак за старост, суха кожа и липса на влажност.

 

Масажирането на кожата на тялото с мляко помага да се намали сухотата и да се увеличи влажността. Специфичните свойства на млякото спомагат за увеличаване на блясъка и забавя процеса на стареене.

 

Според Аюрведа сместа от куркума (1/4 лъжица), Masoor dal flour (индийска леща) и достатъчно количество мляко и вода се смесват в паста. Това прави една великолепна маска за лице и намалява бръчките по лицето.
Неколкократното прилагане на тази маска забавя процесите на стареене. Турмерик прави кожата да сияе и предпазва от образуване на белези.
Млякото увеличава нивото на влажност на кожата и прави кожата гладка и я предпазва от бръчки. Маsoor Dal Flour набавя нужните вещества на кожата. Честото консумиране на мляко укрепва костите и забавя процеса на стареене.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code